menuicon logo
exitmenu Forside Om mig Projekter Læring Kontakt

2. Semester


Hvad har jeg lært?

2. semester har budt på en masse nye ting. Vi har lært at kode i PHP, hvor vi har lært at sende mails og lave login systemer ved hjælp af SQL og MySQL database med tilhørende E-R diagrammer. Vi har lært om CSS-preprocessor såsom LESS, der kan bidrage til nemmere og overskuelig brug af CSS, så har vi lært om forskellige former for form-validering.

Vi er også blevet udfordret i Adobe Indesign, hvor vi har lavet e-pubs/e-magasiner i forskellige formater. Derudover har lært en masse om virksomheder. Vi har lært om opstart af virksomheder, måder til at analysere interessenter og marked samt kommunikationen mellem kunder og virksomhed. Vi har iterative processor og agil udvikling, hvor vi bl.a. har beskæftiget os med SCRUM. I løbet af semestret har vi også fået bedre kendskab til CSS-frameworks (Bootstrap), Grids samt kodning og test af E-mail annoncer. Vi har desuden haft om søgemaskineoptimering (SEO) for at kunne få flere besøgende på vores websites. I løbet af semestret er vi blevet endnu bedre til at arbejde sammen med andre klasser på tværs af fag og nationaliteter. Måden jeg organiserer og skaber mappestrukturer i Photoshop og for HTML-filer er også blevet væsentlig bedre. På den måde er det blevet lettere for mig, og andre jeg arbejder i gruppe med, at finde de ting vi leder efter.

Personligt har jeg beskæftiget mig med udvikling af Android apps til mobile devices. Jeg har arbejdet på lavpraktiske Android applikationer, hvor app’en snakker sammen med en SQlite database. Derudover har jeg beskæftiget mig med en kendt game engine, der hedder Unity, hvor jeg har udforsket og lavet et lille spil. Jeg har lært, at man skal skal være opmærksom på hover-effekter, når man arbejder med RWD (responsivt webdesign), da man ikke bruger mus til mobil og tablet.

Hvad kan jeg gøre bedre?

Ligesom jeg har skrevet tidligere, så kan det være bedre at få lavet tingene i god tid. Jeg synes for mit vedkommende det allerede har hjulpet at lave delmål/milepæle for, hvornår enkelte dele af opgaverne skal være færdige.

Derudover så skal jeg øve mig i at søge efter inspiration nettet, når jeg sidder og laver hjemmesider. Der er mange steder, hvor man kan få inspiration, og steder hvor man kan downloade plugins. Der er som sagt ikke nogen grund til at genopfinde hjulet, hvis man ønsker dynamik og interaktion på et website.

Jeg er blevet bedre til at teste websites og få kritik for mit design, men jeg bør nok øve mig lidt mere i at diskutere mit design med andre og på den måde få inputs og et andet syn på tingene.